A-LAITURIT TUPLASI VARASTOALUEENSA

A-LAITURIT TUPLASI VARASTOALUEENSA

"Laiturit asiakkaalle vaikka heti mukaan"

Raisiolainen A-Laiturit Oy on panostanut laitureiden toimitusnopeuteen laajentamalla varastoaluettaan lähes hehtaarilla. Varastointialue on nyt yli kaksi kertaa aiempaa suurempi, joten kevään ja kesän laiturisesonkia varten voidaan varautua tehokkaasti koko talven ajan ja asiakas saa sesonkiakana laiturin vaikka heti mukaansa. Suurempi varastoalue tulee tarpeeseen myös ulkomaankaupan vilkastumisen tarpeisiin.

 

Nousukausi näkyy myös laiturikaupassa. A-Laiturit vastaa kasvavaan kysyntään nopeudella.

  • Kesän aikana emme ehdi valmistaa laadukkaita laitureita sillä tahdilla, mitä niitä tilataan, kertoo toimitusjohtaja Matti-Pekka Vähätalo.
  • Emme halua odotuttaa asiakkaitamme, joten olemme päätyneet ratkaisuun, jossa talvi tehdään laitureita varastoon ja keväällä ja kesällä laturin voi ostaa ”suoraan hyllystä” eli meiltä saa ihan oikeasti laiturin vaikka heti mukaan.

 

Suuren laiturivaraston säilyttäminen vie tilaa ja vuonna 2017 aloitettiin A-Laitureiden Voudinkadulla olevan tehdas-myymälän piha-alueen laajennus.

 

  • Piha-alue kasvoi yli kaksinkertaiseksi eli varastotilaa riittää myös ulkomaanviennin kasvavaan kysyntään, kertoo Matti-Pekka Vähätalo.

 

A-Laiturit on Suomen johtajava satamarakentaja ja pitkä osaaminen ja kokemus on ollut kysyttyä myös ulkomailla. A-Laiturit on rakentanut satamia mm. pohjoismaihin, Venäjälle, Saksaan, Hollantiin, Ranskaan ja Espanjaan.

  • Varaudumme viennin kasvuun rakentamalla varastoon satamakokonaisuuksia. Isoissa tilauksissa tällainen ennakointi on välttämätöntä tai muuten mittava toimitus sekoittaa normaalin logistiikkamme, kuvailee Vähätalo.

 

Laiturikaupan kasvuodotukset näkyvät A-Laitureilla myös rekrytoinnissa, sillä lisää henkilökuntaa on palkattu jatkuvasti. Nuoret työntekijät suorittavan useimmiten työn ohella ammattitutkinnon ja käyvät läpi A-Laitureiden oman ”kisällikoulutuksen”.

  • Työn ja koulutuksen yhdistelmällä taloon on saatu osaavaa ja motivoitunutta työvoimaa, summaa toimitusjohtaja Vähätalo.

17.5.2018 8.15