Tee-se-itse: joustimen vaihto - A-Laiturit
Tee-se-itse laituri A-laiturit

Joustimen vaihto

Betoniponttonilaiturin rannan puoleisissa kettingeissä on teräsjoustimet suojaamassa laiturin rakenteita ja kettinkiä. Joustimen tehtävä on vaimentaa laituriin tulevia iskuja myrskyssä ja jäiden painaessa laituria.

Joustimet pitäisi vaihtaa noin 10 vuoden välein tai jos joustin menee poikki. Joustimen vaihdon voi tehdä itse, tarvitset siihen vain köyttä, kuormaliinan ja uuden joustimen sekä sakkelit.

Joustimen vaihto aloitetaan nostamalla kettinki köyden avulla ylös vedestä. Kiinnitä köysi kettinkiin joustimen viereen ja sido köysi kiinni laiturin kulkusillan rakenteisiin.

Kiinnitä kuormaliina rantaan menevään kettiinkiin ja toinen pää kettingin laiturin puoleiseen päähän. Kiristä kuormaliinaa niin kauan, että saat kettinkiin löysän lenkin ja joustin roikkuu käyntisiltaan menevän köyden varassa.

Irroita tämän jälkeen vanha joustin. Irrottamiseen tarvitset ehkä rautasahan. Jos joustin on mennyt poikki, eikä sitä saa irti, voi vanhan joustimen jättää roikkumaan kettiinkiin.

Kiinnitä tämän jälkeen uusi joustin kettiinkiin niin, että löysiä kettinkilenkkejä jää 7 kpl. Käytä kiinnitykseen riittävän isoja sakkeleita ja varmista sakkelit varmistuslangoilla. Kun asennus on valmis, irrota köysi ja löysää kuormaliina. Uusi joustin on nyt paikallaan.

Tarvitsetko tueksi ammattilaista? Ota yhteyttä!

Raimo Koskinen

Raimo Koskinen

laiturimyynti ja -suunnittelu


+358 45 6703 601
raimo.koskinen@a-laiturit.fi

Mika Murto

Mika Murto

laiturimyynti ja -suunnittelu


+358 45 6703 602
mika.murto@a-laiturit.fi