Tee-se-itse: veneennostotelakka - A-Laiturit
Tee-se-itse laituri A-laiturit

Veneennostotelakka

Veneennostotelakan ei tarvitse olla monimutkainen laite, sellaisen voi rakentaa itsekin. Tärkeintä on asentaa veneen pohjaa vasten tulevat rullat niin, että vene liikkuu rullien päällä kevyesti. Jos rullat ovat V-asennossa, voi veneen liikkuminen olla raskasta. Toinen huomioitava asia on se, ettei vene missään vaiheessa ole vain kahden rullan varassa, pistekuormitus veneen pohjaa vasten on tällöin niin iso, että pohja voi vaurioitua.

A-Laitureiden veneennostotelakan tee-se-itse-paketti on saatavissa joko pitkillä runkopuilla varustettuna tai ilman niitä. Pelkän rakennuspaketin ostaja voi hankkia pitkät runkopuut lähimmästä puutavaraliikkeestä ja säästää näin rahdeissa. Veneennostotelakan kaikkia irto-osia on saatavissa irrallaan, eli esim. ylimääräisiä kumipyöriä voi asentaa telakkaan myöhemmin tarpeen mukaan.

A-Laitureiden veneennostotelakan runko muodostaa 8-metrisen kiskon, jonka alapää on vedenpinnan alapuolella ja yläpää tukevasti kuivalla maalla. Vene ajetaan vasten alimmaisia rullia ja tämän jälkeen vinssin liina kiinnitetään veneen trailerilenkkiin. Vene nousee vinssillä kevyesti ylös.

Huom: rannan muodosta riippuen voi olla tarpeellista kiinnittää nostotelakan yläpää maahan esim. ruuvipaalun tai maa-ankkurin avulla. Telakan yläpäähän voidaan laittaa myös painoja.

Veneennostotelakan mitoitus veneen painon mukaan

  • 500 kg: 14 kpl umpikumipyöriä
  • 500-700 kg: 18 kpl umpikumipyöriä
  • 700-900 kg: 24 kpl umpikumipyöriä ja vahvempi vinssi

Tarvitsetko tueksi ammattilaista? Ota yhteyttä!

Raimo Koskinen

Raimo Koskinen

laiturimyynti ja -suunnittelu


+358 45 6703 601
raimo.koskinen@a-laiturit.fi

Mika Murto

Mika Murto

laiturimyynti ja -suunnittelu


+358 45 6703 602
mika.murto@a-laiturit.fi