Kestävän ja helppohoitoisen laiturin ostajan opas - A-Laiturit
Laiturit etusivu ylakuva

Laituriuutisia

Kestävän ja helppohoitoisen laiturin ostajan opas

Kestävän ja helppohoitoisen laiturin ostajan opas

16.10.2019

Onko sinulla ranta vailla laituria tai edessä vanhan laiturin vaihtaminen uudempaan? Laiturin ostamisessa kannattaa olla tarkkana, jotta saat iloksesi pitkäikäisen ja mahdollisimman hoitovapaan laiturin. Laiturin ostamista helpottamaan laadimme sinulle oppaan siitä, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon.

Olosuhteiden määrittely ja katselmus

Millaiseen rantaan olet laituria hankkimassa? Kun lähdet laiturikaupoille, ota mukaasi kuvia rannasta, varmista rannan tarkka sijainti ja mieti laiturillesi mieluisin paikka.

Laiturin valinnassa pitää ottaa huomioon rannan maasto-, tuuli-, aalto- ja jääolosuhteet sekä veden syvyys ja virtaukset. A-Laitureiden myyjä tulee tarvittaessa paikan päälle tekemään katselmuksen ja selvittämään olosuhteet.

Laiturin käyttötarpeet

Mihin käytät laituriasi? Halutaanko laituri vain oleskeluun ja uimiseen vai kiinnitetäänkö laituriin veneitä? Tuleeko laiturilla huomioida etenkin pienten lasten turvallisuus tai tuleeko laiturin olla esteetön?  Veneiden osalta tulee selvittää etenkin veneiden koko ja lukumäärä, niiden lastaus- ja huoltotilat sekä nosto- ja laskurakenteet.

Kun käyttötarpeet on määritelty selkeästi, sinulle on helppo valita myös tarvittavat laituritarvikkeet: poijut, veneen kiinnitysvälineet, uimaportaat, penkit, kaiteet jne.

Suunnittelutyö

Alkukartoituksen pohjalta suunnitellaan laituri, joka vastaa käyttötarpeitasi ja kestää rantasi olosuhteissa vuodesta toiseen.

A-Laitureiden valikoimista löytyy optimaalinen ratkaisu jokaisen rantaan ja käyttötarpeeseen. Meillä on lukuisia erilaisia kevyitä, keskiraskaita ja raskaita betoniponttonilaitureita sekä muoviponttonilaitureita. Kaikkia laiturielementtejämme voidaan kytkeä myös peräkkäin, rinnakkain sekä L- ja T-muotoon. Laiturin suunnittelussa rajana on siis vain mielikuvitus.

Kokeneet ammattilaisemme suunnittelevat vuosittain tuhansia laiturimetrejä ja heillä on laaja kokemus erilaisista laituriratkaisuista.

Laiturin toimitus ja asennus

Laiturin toimitusaika vaihtelee huomattavasti vuodenajan mukaan. Syksyllä toimitukset voidaan tehdä jopa muutamassa viikossa, kevään sesonkiaikana toimitukseen menee muutama kuukausi.

Valmis laituri tulee vielä kuljettaa perille ja asentaa. Halutessanne kuljetuspalvelumme huolehtii kuljetuksen tehtaalta rantaan – maitse tai vesitse. Lainaamme myös veloituksetta peräkärryn meiltä ostetun laiturin kuljetukseen.

Laiturin lopullinen asennus ja varustelu tehdään kotirannassa. A-Laitureiden tuotteet ovat helposti asennettavia ja tee-se-itse-ihmiset pystyvät hoitamaan nämä itsekin. Tarvittaessa osaava kumppaniverkostomme on käytettävissä asennusavuksi.

Käyttö ja huolto

Hyvin suunniteltu laituri on kesän paras paikka vuodesta toiseen. Se myös talvehtii hyvin ja on aika lailla huoltovapaa – mitä nyt keväisin kannattaa puupintaa hoitaa öljyämällä.

Ajan myötä laadukaskin laituri alkaa näyttää ikääntymisen merkkejä ja ensimmäisenä yleensä huoltoa kaipaavat ankkurointikettingit. Ne kannattaa tarkastaa aika ajoin. Apuna irronneiden kettinkien kiinnittämisessä ja kuluneiden vaihdossa kannattaa käyttää A-Laitureiden omaa huoltoryhmää.

Katso myös Laiturin synty -video