Tee-se-itse: maapengerlaituri - A-Laiturit
Tee-se-itse laituri A-laiturit

Maapengerlaituri

Rannan pengerrys tulee yleensä eteen ruoppaamisen yhteydessä, jolloin ruopattavaa massaa pitää läjittää rantaan. A-Laitureiden vinyyliponttipaalulla maanpengertäminen rannassa onnistuu ilman isoja koneita ja lopputulos on erittäin kestävä (katso video).

Vinyyliponttipaalu sopii erittäin hyvin myös suojaamaan rantaa eroosiolta paikoista, joissa aallot tai laivojen aiheuttamat virtaukset syövät rantapenkkaa.

Rannan tyylikäs pengerrys vinyylipontilla

Vinyyliponttiseinämä

Vinyyliponttiseinämän tukemiseksi rantaan tehdään ensi puupaaluista tai metallisista ruuvipaaluista tukirakenteet.

Kun tukirakenteet ovat valmiit, painetaan vinyylipontteja vieriviereen seinämäksi. Asennus tapahtuu käsin (katso video). Vinyylipontti painetaan pohjan laadusta riippuen noin 50 cm syvyyteen ja ruuvataan tämän jälkeen tukipuihin kiinni.

Vinyylipontilla tehty maapengerrys ja laituri

Vinyyliponttien asentaminen

Vinyyliponttien asennuksessa tarvitaan ainoastaan iso vasara tai nuija, vatupassi ja ruuviväännin. Asentaminen on nopeaa. Vinyyliponttien yläreunat tasataan lopuksi sahalla ja lopputuloksena on siisti ja kestävä seinämä.

Vinyyliponttia voidaan käyttää myös rantojen eroosiovaurioiden korjaamiseen ja ehkäisyyn. Pontilla voidaan tukea lisäksi ojanpenkkoja tai veneenlaskuluiskan seinämiä.

Vinyylipontin asentaminen

Vinyylipontin asentaminen

Tarvitsetko tueksi ammattilaista? Ota yhteyttä!

Raimo Koskinen

Raimo Koskinen

laiturimyynti ja -suunnittelu


+358 45 6703 601
raimo.koskinen@a-laiturit.fi

Mika Murto

Mika Murto

laiturimyynti ja -suunnittelu


+358 45 6703 602
mika.murto@a-laiturit.fi