Tee-se-itse: betoniponttonilaiturit - A-Laiturit
Tee-se-itse laituri A-laiturit

Betoniponttonilaiturit

Betoniponttonilaiturin voi tehdä itse niin, että ostaa laiturin ja siihen kiinnitetyt betoniponttonit erikseen ja sen lisäksi oikean pituisen kulkuluiskan. Ankkurointipaketin koko riippuu olosuhteista ja pohjan laadusta sekä laituriin kiinnitettävien veneiden koosta.

Ankkurointipaketteja on olemassa eri kokoisia laiturin koosta ja olosuhteista riippuen. Autamme sinua mielellämme ankkurointisuunnitelman tekemisessä ja oikeanlaisten ankkurointipaketin valinnassa.

Betoniponttonilaiturin asentaminen onnistuu kahdelta henkilöltä päivässä. Itse asentamalla saadaan uuden laiturin kustannuksissa säästettyä ja laiturin toimitusaika on joustavampi. Betoniponttonilaiturin hinaamiseen ei tarvita isoa alusta, pienellä perämoottorilla varustettu vene riittää.

Ankkuripainojen asentamiseen voidaan käyttää laituria työlauttana, jonka päältä ankkuripainot tiputetaan pohjaan.

Laituri kiinnitetään rantaan ankkurointikettingeillä. Kettinkeihin pitää aina muistaa laittaa myös joustimet, jotka antavat myöden jos jäät painavat laituria keväällä. Joustimet tulee tarkastaa joka kevät ja rikkoutuneet joustimet vaihdetaan uusiin. Joustimen vaihto onnistuu käsin.

Kelluvan laiturin itseasennus

Kettinkiankkurin kiinnitysosa laituriin

Tarvitsetko tueksi ammattilaista? Ota yhteyttä!

Raimo Koskinen

Raimo Koskinen

laiturimyynti ja -suunnittelu


+358 45 6703 601
raimo.koskinen@a-laiturit.fi

Mika Murto

Mika Murto

laiturimyynti ja -suunnittelu


+358 45 6703 602
mika.murto@a-laiturit.fi