Hyväkin laituri tarvitsee iän myötä huoltoa: tarkista ainakin kettingit - A-Laiturit
Laiturit etusivu ylakuva

Laituriuutisia

Hyväkin laituri tarvitsee iän myötä huoltoa: tarkista ainakin kettingit

Hyväkin laituri tarvitsee iän myötä huoltoa: tarkista ainakin kettingit

18.9.2019

A-Laitureiden suunnittelussa ja rakentamisessa panostetaan kestävyyteen ja laiturin pitkäikäisyyteen. Vuosien saatossa laiturin osissa voi kuitenkin tapahtua kulumista. Tyypillisin kulumisen paikka ovat ankkurikettingit, joiden huoltotarve kannattaakin tarkastaa omalla laiturilla vuosittain.

Laiturin vinossa tai liikkuu liikaa?

Jos laituri tuntuu olevan vinossa tai jos se on alkanut liikkua aiempaa enemmän, syy löytyy mitä todennäköisemmin laiturin kiinnityskettingeistä. Useimmiten kettinki on mennyt poikki tai se on löystynyt tai irronnut laiturista.

A-Laitureiden oma huoltoryhmä tulee tarvittaessa paikan päälle korjaamaan vian: kiristämään, kiinnittämään tai vaihtamaan kettingin. Jos haluat tehdä huoltotyöt itse, löydät monenlaista vinkkiä Tee-se-itse-sivultamme.

Kettinkisinkki pidentää ikää

Kettingeissä alkaa näkyä luontaista kulumista noin 15 vuoden iässä. A-Laitureiden patentoitu kettinkisinkki lisää kettingin käyttöikää, sillä se ehkäisee kettingin ruostumista. Jos kettinkisinkki ei ole vielä tuttu, siihen kannattaa tutustua. Sinkkipalat on helppo kiinnittää myös jo olemassa oleviin laiturin ankkurointikettinkeihin.

Tilaus helposti kuvien kera

Laiturin huollon tilaaminen käy helposti sähköpostitse osoitteesta info@a-laiturit.fi. Laita viestiisi mukaan kuvia laituristasi. Arvioimme kuvien avulla tarvittavat huoltotyöt ja teemme tarjouksen.

Huoltotöitä teemme sulan veden aikana ja noin 100 kilometrin säteellä Raision tehtaaltamme. Asiakkaan ei tarvitse välttämättä olla paikan päällä huoltotöiden aikana eli ne voi ajoittaa huoletta myös muuhun kuin mökkikauteen. 

Lue lisää Laiturin huolto -sivulta