Ruuvipaalulla perustukset helposti ja edullisesti - A-Laiturit
Laiturit etusivu ylakuva

Laituriuutisia

Ruuvipaalulla perustukset helposti ja edullisesti

Ruuvipaalulla perustukset helposti ja edullisesti

13.5.2020

Perustusten tekeminen on yleensä kallista ja aikaa vievää puuhaa, joka vaatii maansiirtoa, valu-, muotti- ja eristystöitä sekä salaojitusta. Helpompi, nopeampi ja kustannustehokkaampi tapa on käyttää perustusten tekemiseen maahan kierrettäviä ruuvipaaluja.

Millaisiin perustuksiin ruuvipaalu sopii?

Ruuvipaalu sopii erinomaisesti erilaisten piharakenteiden perustaksi ja käyttökohteita ovat esimerkiksi:

  • huvimajat, varastot ja leikkimökit
  • kasvihuoneet ja pihakatokset
  • laiturit
  • terassit
  • aidat, lipputangot ja mastot
  • liikennemerkit ja opasteet
  • betonilaatat ja -pilarit

Ruuvipaalujen avulla voit myös helposti tehdä perustukset sellaisiin paikkoihin, joihin rakentaminen ei muuten juuri onnistu.  Asentamiseen ei tarvita paljon tilaa, joten ruuvipaalu soveltuu hyvin myös vaikeisiin ja ahtaisiin kohteisiin. Ruuvipaalu on paras ratkaisu myös silloin, kun asentaminen ei saa häiritä maaperää tai ympäristö pitää säilyttää koskemattomana.

Ruuvipaalu soveltuu parhaiten savi-, hiekka- tai multamaahan. Ruuvipaaluilla voidaan tehdä myös vedenalaiset perustukset eli se soveltuu käytettäväksi veden pohjaan.

Ruuvipaalujen asentaminen

Ruuvipaalun asentaminen ei vaadi maansiirtotöitä eikä se aiheuta tärinää tai melua. Asentaminen onnistuu helposti myös itse joko käsin rautakangen avulla tai hydraulisella vääntimellä. Vääntimen saat tarvittaessa A-Laitureilta vuokralle.

Ruuvipaalu on teräväkärkinen teräsputki, joka nimensä mukaisesti ruuvataan maahan. Paluu on hyvä saada niin syvälle, että se kohtaa kovan maan. A-Laitureiden 1- ja 2-metriset paaluvarret ovat helposti yhdellä liitosruuvilla jatkettavia, joten liian lyhyeksi perustusta ei kannata jättää. Tärkeää on päästä routarajan alapuolelle.

Rakenteet kiinnitetään ruuvipaaluun palkkikiinnikkeellä. Kiinnikkeessä on valmiina reikiä, joihin puurakenteen voi kiinnittää kansiruuvein tai läpipulttaamalla.

A-Laitureiden älykäs palkkikiinnike voidaan kiinnittää joko paalun päähän tai vapaavalintaiselle korkeudelle paalun kylkeen. Jos paalua joudutaan jostain syystä lyhentämään, on tämä kylkikiinnitys kätevä ja sen avulla välttää reikien poraamisen kiinnikettä varten.

Yhteen paaluun voi kiinnittää monta palkkikiinnikettä ja niiden paikkaa voi säätää myös jälkikäteen.

Katso ruuvipaalun asennusvideo

Edullinen ja ekologinen valinta

Ruuvipaalut eivät ole mikään uusi keksintö, mutta niiden käyttö on räjähtänyt kasvuun 2000-luvulla. Niiden puolesta puhuu etenkin asennustöiden edullisuus ja myös ekologisuus: ruuvipaalut voi kiertää ylös ja käyttää uudelleen.

Ruuvipaalut ja muut tarvikkeet voit tilata verkkokaupastamme.