Littoistenjärvelle esteetön kanoottilaituri - A-Laiturit
Laiturit etusivu ylakuva

Laituriuutisia

Littoistenjärvelle esteetön kanoottilaituri

Littoistenjärvelle esteetön kanoottilaituri

24.9.2019

Littoistenjärven Järvelän uimarannalle rakennettu esteetön kanoottilaituri mahdollistaa turvalliset kanoottiretket jatkossa myös pyörätuolia tai rollaattoria käyttäville melojille. Liedon kunnan tilaama ja A-Laitureiden suunnittelema ja rakentama laituri täydentää Liedon esteettömien liikuntapaikkojen sarjaa, mm. Loukinaisten koulun monitoimikaukaloa ja liikuntasaleja.

Kanoottilaiturissa on keskellä laituria kanoottiliuska eli säänkestävällä matolla päällystetty kalteva taso. Kanootti on liuskassa puoliksi vedessä ja puoliksi kuivilla, jolloin se on tukeva kanoottiin menemiseen tai siitä nousemiseen. Liikkumisessa auttavat myös laiturilla kanootin molemmilla puolilla olevat kulkutuet. Esteetön kanoottilaituri helpottaa myös mm. tottumattomia melojia ja lapsia kanootin kyytiin astumisessa.

Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuminen itse laiturilla voi sekin olla turvatonta. Kanoottilaiturin jokaiselle reunukselle onkin nyt rakennettu yliajosuoja, joka estää pyörätuolin tai rollaattorin putoamisen veteen.

– Esteetön kanoottilaituri mahdollistaa entistä useamman ihmisen vesiurheilun ja tuo uusia mahdollisuuksia Littoistenjärven virkistyskäyttöön, kertoo Liedon kunnan liikuntasihteeri Mika Närvi.
– Littoistenjärvi on tällaiselle laiturille loistava paikka, sillä se on matala ja pieni, joten iso aallokkokaan ei uhkaa melojien turvallisuutta.