Laadukkaat betoniponttonilaiturit - A-Laiturit
Veneet laiturissa A-laiturit

Betoniponttonilaiturit

Betoniponttonilaiturit ovat tukevia ja turvallisia laitureita, jotka sopivat hyvin oleskeluun, uimiseen ja veneen kiinnitykseen.

Betoniponttonilaiturimme on jaoteltu raskaisiin (MX- ja M-mallit), keskiraskaisiin (MS Plus - ja MS-mallit) ja kevyisiin (S-mallit). Ne kaikki kestävät vedessä ympäri vuoden.

Jos etsit kevyempää laituria suojaiseen rantaan, kannattaa tutustua muoviponttonilaitureihimme.

Raskaat betoniponttonilaiturit erittäin vaativiin olosuhteisiin

MX-laituri erikoistyönä asiakkaan tarpeiden mukaan

A-Laitureiden MX-raskasbetoniponttonit ovat erittäin vakaita ja kestäviä ja ne soveltuvat loistavasti kaikkein vaativimpiinkin meri- ja sisävesiolosuhteisiin. Ne ovat paras vaihtoehto niin palvelusatamien kuin korkealaatuisten yksityislaitureiden rungoksi.

MX-laiturin runkona on massiivibetoniponttonit eli koko laiturin mitan kattava jykevä ponttoni. Tukeva rakenne mahdollistaa kattavan lisävarustelun kuten sähköt, valaisimet, venepuomit ja turvavälineet.

MX-laituri tehdään aina erikoistyönä asiakkaan tarpeiden mukaan. Ponttoneita voidaan liittää joustoliitoksin peräkkäin, rinnakkain sekä L-, T- tai U-muotoon. Kansi voi olla puuta tai betonia – myös kuvioitua betonia.

Tämän kokoluokan laiturit palvelevat ja pysyvät paikallaan ympäri vuoden, ja ne on suunniteltu kestämään vähintään 50 vuotta. Tehdasasennetuille MX-sarjan laitureille (ponttonit, osat ja asennus) myönnämme 10 vuoden takuun.

Mitat

 • Leveys 2,4–4,0 m
 • Pituus 8–20 m
 • Kannen korkeus vedenpinnasta 45–59 cm
 • Omapaino 9,8–34,2 tn
 • Kokonaiskantavuus 8,5–45,6 tn

Katso video: MX-laitureiden esittely

Ominaisuudet

Venelaiturina

Uimalaiturina

Oleskelulaiturina

Tukevuus

Myrskynkestävyys

Talvehtivuus

Huoltovapaus

Raskaat betoniponttonilaiturit vaativiin olosuhteisiin

M-laiturit kovaankin käyttöön

M-laituri on tukeva vaihtoehto todella kovaan käyttöön ja vaativiin olosuhteisiin. Laiturin kantavuus on suuri, joten se kantaa isommankin porukan ja mahdollistaa myös lastauslaiturina käytön. Raskasponttonilaituri antaa hyvän suojan veneellesi ja se toimii jopa aallonvaimentimena.

M-laiturit voivat olla monen muotoisia, sillä betoniponttonit voidaan liittää joustoliitoksin peräkkäin, rinnakkain sekä L-,T- tai U-muotoon.

Mitat

 • Pituus 8–12,2 m
 • Leveys 2,4–2,6 m
 • Kannen korkeus vedenpinnasta 40–75 cm
 • Omapaino 7,2–11,8 tn
 • Kokonaiskantavuus 6–13,4 tn

Katso video: M-laitureiden esittely

Ominaisuudet

Venelaiturina

Uimalaiturina

Oleskelulaiturina

Tukevuus

Myrskynkestävyys

Talvehtivuus

Huoltovapaus

Keskiraskaat betoniponttonilaiturit

MS ja MS Plus ovat tukevia mökkilaitureita

Keskiraskas betoniponttonilaituri on oiva vaihtoehto, kun haussa on tukeva mökkilaituri tai isomman veneen kotisatama. Tukevat MS- ja MS Plus -laiturit kestävät vaativissakin olosuhteissa ja vuodenaikojen vaihdellessa.

MS Plus -luokan puukansi on suunniteltu pidemmäksi kuin normaalin MS-sarjan betoniponttonissa. Laiturin molemmissa päissä on metrin verran lisäpituutta, minkä ansiosta muun muassa uimaportaiden upotus onnistuu entistäkin helpommin.

Pidennetyn puukannen ansiosta MS Plus -laituri sopii erinomaisesti myös mataliin rantoihin. Toisin kuin muissa MS-luokan laitureissa, MS Plus -luokassa betoniponttoni jää lisämetrin ansiosta kauemmaksi rannasta, joten se ei ota kiinni rantamatalikkoon.

Kaikki MS-sarjan laiturit pysyvät tukevasti paikallaan ympäri vuoden, ja niiden ponttonit on suunniteltu kestämään jokapäiväistä käyttöä yli 50 vuotta.

Mitat

 • Pituus 6–10 m
 • Leveys 2,5–3,1 m
 • Kannen korkeus vedenpinnasta 50–55 cm
 • Omapaino 3,9–6 tn
 • Kokonaiskantavuus 3,8–6,8 tn

Ominaisuudet

Venelaiturina

Uimalaiturina

Oleskelulaiturina

Tukevuus

Myrskynkestävyys

Talvehtivuus

Huoltovapaus

Kevyet betoniponttonilaiturit

Kevyet betoniponttonilaiturit

  S-malli on hyvä peruslaituri

  Kevyet betoniponttonilaiturit ovat rauhallisten vesien peruslaitureita. Nämä laiturit sopivat kiireettömän kesäpäivän viettoon, onkimiseen ja uimiseen sekä pienehköjen veneiden kiinnitykseen.

  Kevyet betoniponttonilaiturit koostuvat kahdesta tai useammasta erillisestä ponttoniyksiköstä. Nämä laiturit eivät välttämättä ole paras vastus suurimmille myrskyille ja erittäin paksujäisille talville, mutta palvelevat hyvin vene- sekä oleskelulaitureina suojaisissa paikoissa.

  Myös A-Laitureiden kevyet betoniponttonilaiturit on tehty kestämään vedessä ympäri vuoden. Betoniponttonit yhdessä painekyllästetystä, kotimaisesta puusta tehdyn rungon ja kannen kanssa tarjoavat vuosiksi huoletonta laiturielämää.

  Mitat

  • Pituus 6–12 m
  • Leveys 2,4 m
  • Kannen korkeus vedenpinnasta 64–66 cm
  • Omapaino 3,3–5,2 tn
  • Kokonaiskantavuus 3,6–5,4 tn

  Ominaisuudet

  Venelaiturina

  Uimalaiturina

  Oleskelulaiturina

  Tukevuus

  Myrskynkestävyys

  Talvehtivuus

  Huoltovapaus

  Ota yhteyttä ja autamme juuri Sinulle sopivan laiturin suunnittelussa!

  Raimo Koskinen

  Raimo Koskinen

  laiturimyynti ja -suunnittelu


  +358 45 6703 601
  raimo.koskinen@a-laiturit.fi

  Mika Murto

  Mika Murto

  laiturimyynti ja -suunnittelu


  +358 45 6703 602
  mika.murto@a-laiturit.fi