Laadukas laituri syntyy tutkituista ja testatuista materiaaleista - A-Laiturit
Laiturit etusivu ylakuva

Laituriuutisia

Laadukas laituri syntyy tutkituista ja testatuista materiaaleista

Laadukas laituri syntyy tutkituista ja testatuista materiaaleista

10.12.2019

Laiturikaupoilla ei yleensä käydä montaa kertaa elämässä, vaan omaan rantaan halutaan kerralla kestävä ja pitkäikäinen laituri. Me A-Laitureissa valvomme jatkuvasti kaikkien tuotteidemme laatua, sillä meille laituriin kiinnitettävä A-Laitureiden laatta on laadun merkki – merkki kestävästä ja pitkäikäisestä laiturista.

Betonin lujuus

Jokainen A-Laitureiden käyttämä betonierä testataan ja tulokset dokumentoidaan. Huonoksi osoittautunut betonierä ja siitä mahdollisesti jo valmistetut tuotteet joutuvat meillä heti karanteeniin eli ne eivät pääse koskaan asiakkaalle asti.

Betonin turvallisuus ja sen käyttöikä riippuvat betonin lujuudesta. Valvomme lujuutta kimmovasaratestillä eli betonin kovuusmittaustestillä sekä puristuslujuustestillä. Vain tarpeeksi lujaksi osoitettu betoni pääsee laituriemme ponttoneihin.

Kettingin kestävyys

A-Laitureiden kettinkien laatu varmistetaan monella tapaa. Kettinkieristä lähetetään näytepalat tutkittavaksi laboratorioon. Kettingin kestävyyttä mittaamme myös vetotestillä eli konkreettisesti vetämällä kettingille luvatulla vedolla. Veto- ja murtolujuustestit teemme myös veneen kiinnitysosille.

Kettingin kestävyyttä lisäämään olemme kehittäneet patentoidun kettinkisinkin. Ankkurointikettinkiin asennettava sinkki ehkäisee itse kettingin ruostumista ja pidentää näin kettingin käyttöikää. Tuotetta suosittelemme käytettäväksi myös poijukettingeissä.

Teräsosien kuumasinkityksen riittävä paksuus

Kuumasinkitetty teräs on kestävä materiaalia, sillä sinkkipinnoite suojaa terästä kulumiselta. Mitä paksumpi sinkkikerros on, sitä paremmin se suojaa.

Tarkkailemme tuotteidemme, mm. kettinkien, poijujen, uimaportaiden ja pollareiden, sinkkikerroksen paksuutta jatkuvilla mittauksilla. Jotta voimme olla varmoja testituloksista, testaamme myös sinkkimittarimme laatua tarkastusmittauksilla.

Teräsosien kestävyyttä testaamme lisäksi suolasumutestillä. Siinä teräsosat asetetaan testikaappiin, jossa ne saavat kokea rankat meriolosuhteet kiihdytetyssä ajassa.

Katso videot:
Miten A-Laitureilla varmistetaan betoniponttonien laatu?
Miten A-Laitureilla varmistetaan ankkurikettinkien laatu?