Hannu Ylärinne luotsaamaan A-Laitureita - A-Laiturit
Laiturit etusivu ylakuva

Laituriuutisia

Hannu Ylärinne luotsaamaan A-Laitureita

Hannu Ylärinne luotsaamaan A-Laitureita

8.11.2022

Suomen johtava laiturivalmistaja A-Laiturit Oy on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen kansainvälisen merenkulun ja merirakentamisen moniosaajan Hannu Ylärinteen. Ylärinne on aloittanut tehtävässä lokakuun alussa. Yrityksen perustaja ja aikaisempi toimitusjohtaja Matti Vähätalo keskittyy johtamaan yrityksen suunnittelua ja tuotekehitystä kotimaassa ja ulkomailla.

-A-Laiturit Oy on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja pitkään hauduteltu ajatus uuden toimitusjohtajan nimittämisestä tuli nyt toteuttamiskelpoiseksi. Haluamme jatkossakin kasvaa ja panostaa aikaisempaa enemmän ulkomaankauppaan, tämä nimitys tukee näitä tavoitteita. Olemme äärimmäisen tyytyväisiä Hannu Ylärinteen saamisesta A-Laiturit Oy:n ruoriin, Vähätalo toteaa.

Ylärinne siirtyi A-Laitureille Arctia konsernin varatoimitusjohtajan tehtävästä.  Ylärinteellä on pitkäaikainen kokemus meriklusterin toiminnasta, hän on vastannut mm. jäänmurtajien toiminnasta Arctia Icebreaking Oy:n toimitusjohtajana sekä meriväylien rakentamisesta ja kunnossapidosta Meritaito Oy:n toimitusjohtajana. Koulutukseltaan Ylärinne on merikapteeni, minkä lisäksi hänellä on merenkulun ja logistiikan EMBA korkeakoulututkinto Tanskasta.

-Olen erittäin innoissani tästä mahdollisuudesta liittyä A-Laiturit Oy:n osaavaan ja ammattitaitoiseen porukkaan. A-Laiturit Oy on jo nyt paljon muutakin kuin vain laiturivalmistaja; suunnittelu, tuotekehitys ja haasteellisten kohteiden toteuttaminen ovat yrityksen kulmakiviä. Kun tuohon lisätään vielä luotettavuus ja asiakastyytyväisyys, niin näiden vahvuuksien varassa meillä on mahdollisuudet kasvaa jatkossakin, Ylärinne pohtii.

A-Laitureiden tehdas ja pääkonttori sijaitsee Raisiossa. Yritys työllistää tällä hetkellä 19 henkilöä ja liikevaihto tilikaudella 2022 oli 14 M €. A-Laiturit Oy on keskittynyt kelluvien laitureiden, satamien ja vesirakentamisen erikoisratkaisujen toteuttamiseen. Yrityksen omistaa Matti Vähätalo perheineen.

Lisätiedot: Hannu Ylärinne, toimitusjohtaja, A-Laiturit Oy, 0400 435 638, hannu.ylarinne@a-laiturit.fi