A-Laiturit ryminällä Ruotsin markkinoille

A-Laiturit ryminällä Ruotsin markkinoille

A-Laiturit Oy:n vienti kasvaa voimakkaasti Ruotsiin. A-Laitureiden yhteistyökumppani Ruotsissa on Svenska Marinvaror Ab, joka on yksi Ruotsin merkittävimmistä veneily- ja laituri-alan toimijoista.

A-Laiturit Oy:n vienti kasvaa voimakkaasti Ruotsiin. A-Laitureiden yhteistyökumppani Ruotsissa on Svenska Marinvaror Ab, joka on yksi Ruotsin merkittävimmistä veneily- ja laituri-alan toimijoista.

-Vientimme Ruotsiin kasvoi jo vuoden 2014 aikana noin 150% edelliseen vuoteen verrattuna ja tänä vuonna lisäämme panostuksia. Laituri-alan kokonaismarkkinat ovat Ruotsissa huomattavasti Suomea suuremmat, tavoittelemme noin 40%:n osuutta Ruotsin laiturimarkkinoista, kertoo A-Laitureiden toimitusjohtaja Matti-Pekka Vähätalo.

A-Laiturit tähtää Svenska Marinvaror Ab:n kanssa myös Ruotsin kuntapuolen satamahankkeisiin. Isojen satamahankkeiden suunnitelmia ja tarjouksia on tehty talven aikana useita. Näiden osalta mahdolliset tilaukset realisoituvat myöhemmin keväällä.

-Venealan markkinatilanne näyttää Ruotsissa nyt paremmalle kuin pitkään aikaan. Sama positiivinen vire on heijastunut laituripuolelle. Svenska Marinvaror Ab:n tilauskanta on jo tässä vaiheessa todella hyvä. Etelä-Ruotsissa kevät on jo pitkällä ja Tukholman Venemessujen jälkeen pääsemme asentamaan ensimmäisiä laitureita asiakkaille, kertoo Svenska Marinvaror Ab:n toimitusjohtaja Kenneth Hagman.

A-Laitureiden vientiponnistelut ovat poikineet tulosta myös Keski-Euroopassa. Ensimmäinen kuorma laituritarvikkeita Saksaan on jo toimitettu ja Saksan markkinoilta odotetaankin voimakasta kasvua tänä vuonna.

-Erikoistuotteemme ja suomalainen laatu herättää mielenkiintoa maailmalla. Esimerkiksi uuden Mega-Pollarimme tuotantomäärää piti heti lisätä, koska sitä on tilattu mm. Islantiin merkittävä määrä. Myös uutuus-tuotteemme, Kettinkisinkki, on saanut positiivisen vastaanoton vientimarkkinoilla. Uskon vientimme kokonaisarvon moninkertaistuvan tänä vuonna, toteaa A-Laituri Oy:n Matti-Pekka Vähätalo.

 

A-Laiturit Tukholman Alt för sjön –messuilla 28.2.-8.3.2015 osastolla C17:34


Lisätiedot

Ville Vuorio (FI)
tiedottaja, A-Laiturit Oy
puh +358 44 755 33 15
ville.vuorio@a-laiturit.fi

 

Kim Varjo (FI/SWE)
avainasiakaspäällikkö, A-Laiturit Oy
+358 40 556 5501
kim.varjo@a-laiturit.fi

 

Kenneth Hagman (SWE)
toimitusjohtaja, Svensk Marinvaror Ab
+46 920 70 000
info@marinvaros.se

www.marinvaror.se                                             

27.2.2015 8.46