Gör-det-själv: båtslip - A-Laiturit
Tee-se-itse laituri A-laiturit

Båtslip

Båtslippen behöver inte vara en komplicerad anordning utan går bra att bygga själv. Det viktigaste är att placera hjulen som tar emot båtens botten så att båten rör sig på hjulen med lätthet. Om hjulen är i V-position kan det vara tungt att flytta på båten. Det är också viktigt att se till att båten aldrig har tyngden på enbart två hjul. Punktbelastningen mot båtens botten är då så stor att bottnet kan skadas.

A-Laituris gör-det-själv paket för båtslip är tillgänglig med eller utan de långa ramplankorna. Om man vill köpa enbart bryggpaketet går det att hämta de långa plankorna från närmaste virkesaffär och sålunda spara i fraktavgift. Samtliga lösa delar är även tillgängliga separat, vilket betyder att t.ex. extra gummihjul kan läggas till vid ett senare skede enligt behov.

Ramen på A-Laituris båtslip utgörs av en skena på åtta meter, vars nedre del befinner sig nedanför vattenytan och övre del hålls stadigt på torra land. Båten körs mot de nedersta hjulen och efter detta sätts vinschens lina fast i båtens trailerlänk. Med hjälp av vinschen lyfts båten enkelt upp. Observera: Beroende på formen på stranden kan det vara nödvändigt att koppla fast båtslippens övre del i marken, t.ex. med hjälp av en skruvpåle eller ett jordankare. Även vikter kan fästas vid båtslippens övre del.

Behöver du yrkeskunnig hjälp? Ta kontakt!

Raimo Koskinen

Raimo Koskinen

Försäljning


+358 45 6703 601
raimo.koskinen@a-laiturit.fi

Mika Murto

Mika Murto

Försäljning


+358 45 6703 602
mika.murto@a-laiturit.fi