Göd-det-själv: betongpontonbrygga - A-Laiturit
Tee-se-itse laituri A-laiturit

Betongpontonbrygga

Betongpontonbryggan går att göra på egen hand genom att köpa bryggan och betongflytkropparna skilt och därtill en landgång i rätt längd. Ankringspaketets storlek beror på omständigheterna och kvaliteten på botten, samt storleken på de båtar som kommer att förtöjas vid bryggan.

Vi erbjuder ankringspaket i olika storlekar beroende på bryggans storlek och övriga omständigheter. Vi hjälper dig gärna med att göra upp en plan för förankringen och med att välja rätt typ av ankringspaket.

Att få betongpontonbryggan på plats går på en dag då två personer hjälps åt. Genom att själv sätta bryggan på plats sparar man i kostnaderna för den nya bryggan, och leveranstiden på bryggan blir mer flexibel. För att bogsera betongpontonbryggan räcker det med en båt utrustad med en liten utombordsmotor.

För att sätta ankarvikterna på plats går det att använda själva bryggan som arbetsflotta från vilken ankarvikterna fälls till botten.

Bryggan kopplas till stranden med förankringskättingar. Man måste alltid komma ihåg att lägga fjädring på kättingarna. Stålfjädrarna ger efter ifall isar trycker mot bryggan under våren. Fjädrarna bör granskas varje vår och söndriga fjädrar bytas ut mot nya. Byte av fjädring sker för hand.

Att få betongpontonbryggan

Konstruktion

Behöver du yrkeskunnig hjälp? Ta kontakt!

Raimo Koskinen

Raimo Koskinen

Försäljning


+358 45 6703 601
raimo.koskinen@a-laiturit.fi

Mika Murto

Mika Murto

Försäljning


+358 45 6703 602
mika.murto@a-laiturit.fi