Gör-det-själv: reparation av betongstrukturer - A-Laiturit
Tee-se-itse laituri A-laiturit

Reparation av betongstrukturer

A-Laituris Uppo-Mix-produktpaket innehåller Uppo-Mix-pulver och vätska. Använd förpackningens bruksanvisning och ta i beaktande ifrågavarande plats. En förpackning räcker för en cementsäck på 25 kg.

Uppo-Mix-tillsatsämnena blandas ihop med normal S100-cement enligt bruksanvisningarna. Genom att justera mängderna i blandningen går det att få fram olika sammansättningar som används för olika platser. Vid blandningen används inte en betongblandare utan effektiv manuell blandare.

Du kan lägga till stenar och armeringsjärn enligt behov. För gjutningsarbetet behöver du inga specialvertyg, det räcker med en vanlig spatel för att jämna ut betongen. Uppo-Mix-betongens torkningstid är 2-3 dygn.

Uppo-Mix-betong passar utmärkt till exempel för att reparera gamla brunnsringar vid vattenlinjen. Rengör brunnsringens ytor så bra som möjligt. Häll betongen i brunnsringen. Uppo-Mix -tillsatsämnena förhindrar vattnet från att absorberas i massan. Betongen bryts inte ner i vattnet utan du kan fortsätta gjutningen på normalt sätt.

Uppo-Mix lämpar sig också för att reparera sprickor. Massan lämnas då väldigt torr och lätt formbar. Massan jämnas ut för hand på det aktuella området. Massera inte massan för mycket utan försök få den in i sprickan med bara några tryck. Jämna som avslutning lätt ut ytan.

Behöver du yrkeskunnig hjälp? Ta kontakt!

Raimo Koskinen

Raimo Koskinen

Försäljning


+358 45 6703 601
raimo.koskinen@a-laiturit.fi

Mika Murto

Mika Murto

Försäljning


+358 45 6703 602
mika.murto@a-laiturit.fi