Maapengerlaituri

Maapengerlaituri

Rannan pengerrys tulee yleensä eteen ruoppaamisen yhteydessä, jolloin ruopattavaa massaa pitää läjittää rantaan.  A-Laitureiden vinyyliponttipaalulla maanpengertäminen rannassa onnistuu ilman isoja koneita ja lopputulos on erittäin kestävä (katso video).

Vinyyliponttipaalu sopii erittäin hyvin myös suojaamaan rantaa eroosiolta paikoista, joissa aallot tai laivojen aiheuttamat virtaukset syövät rantapenkkaa.

Vinyyliponttiseinämä

Vinyyliponttiseinämän tukemiseksi rantaan tehdään ensi puupaaluista tai metallisista ruuvipaaluista tukirakenteet. Kun tukirakenteet ovat valmiit, painetaan vinyylipontteja vieriviereen seinämäksi. Asennus tapahtuu käsin (katso video). Vinyylipontti painetaan pohjan laadusta riippuen noin 50 cm syvyyteen ja ruuvataan tämän jälkeen tukipuihin kiinni.

Vinyyliponttien asentaminen

Vinyyliponttien asennuksessa tarvitaan ainoastaan iso vasara tai nuija, vatupassi ja ruuviväännin. Asentaminen on nopeaa. Vinyyliponttien yläreunat tasataan lopuksi sahalla ja lopputuloksena on siisti ja kestävä seinämä.
Vinyyliponttia voidaan käyttää myös rantojen eroosiovaurioiden korjaamiseen ja ehkäisyyn. Pontilla voidaan tukea lisäksi ojanpenkkoja tai veneenlaskuluiskan seinämiä.

Videot

Maapergerlaiturin rakentaminen

 

Vinyyliponttien asentaminen