Betoniponttonilaiturin rakentaminen

Betoniponttonilaituri A8

Betoniponttonilaiturin voi tehdä (katso video) itse niin, että ostaa laiturin ja siihen kiinnitetyt betoniponttonit erikseen ja sen lisäksi oikean pituisen kulkuluiskan. Ankkurointipaketin koko riippuu olosuhteista ja pohjan laadusta sekä laituriin kiinnitettävien veneiden koosta.

Ankkurointipaketteja on olemassa eri kokoisia laiturin koosta ja olosuhteista riippuen. Autamme sinua mielellämme ankkurointisuunnitelman tekemisessä ja oikeanlaisten ankkurointipaketin valinnassa.

Laiturin ankkurointi

Betoniponttonilaiturin asentaminen (katso video) onnistuu kahdelta henkilöltä päivässä. Itse asentamalla saadaan uuden laiturin kustannuksissa säästettyä ja laiturin toimitusaika on joustavampi. Betoniponttonilaiturin hinaamiseen ei tarvita isoa alusta, pienellä perämoottorilla varustettu vene riittää.

Ankkuripainojen asentamiseen voidaan käyttää laituria työlauttana, jonka päältä ankkuripainot tiputetaan pohjaan.

Laiturin ankkurointikettingit

Laituri kiinnitetään rantaan ankkurointikettingeillä. Kettinkeihin pitää aina muistaa laittaa myös joustimet, jotka antavat myöden jos jäät painavat laituria keväällä. Joustimet tulee tarkastaa joka kevät ja rikkoutuneet joustimet vaihdetaan uusiin. Joustimen vaihto onnistuu käsin.

Videot

Laiturin asentaminen

 

Ankkurointikorvakkeet

 

Betoniponttonilaiturit