Tee-se-itse laituri A-laiturit

Plastpontonbrygga

I vårt urval finns för tillfället två färdiga gör-det-själv -paket för plastpontonbryggor. K5i och K1i -paketen innehåller allt du behöver för att bygga en brygga. I K5i -bryggpaketet är de långa trädelarna inte inkluderade i A-Laituris leverans utan inhandlas i närmsta virkesaffär utgående från de mått vi ger.

Transport av gör-det-själv -bryggpaketet går enkelt med släpkärra och/eller båt. De lösa delarna går enkelt att packa i kärran och är lätta att bära till stranden.

För att bygga K5i -bryggan börjar man med att sätta fast plastflytkropparna på ramplankorna. Efter att ha satt fast flytkropparna bygger man bryggdäcket och eventuella kjolar. Efter detta är bryggan färdig att förankras. Som ankarvikter används manuellt installerbara vikter på 25 kg, som sänks ner i botten längs kättingen. Antalet ankarvikter beror på platsens vindförhållanden. Våra försäljare ger gärna råd om bryggans placering och förankring.

Slutligen kopplas bryggan till stranden med en landgång. Strandsidan av landgången sätts inte fast. Det behöver därför på stranden finnas en jämn plats så att landgången kan röra sig fritt. Med K5i-paketet levereras även badstege, stötlister och båtringar. Utöver dessa kan bryggan utrustas med till exempel räcken, räddningsutrustning, och extra stötlister.

Den mindre och lättare plastpontonbryggan K1i är ämnad för skyddade stränder och kan användas som badbrygga eller för att förtöja en liten båt. K1i-bryggan kräver ingen förankring utan kopplas direkt till markstödet på land. Markstödet kan vara till exempel en träbalk eller en stor sten. Även skruvpålar kan fungera för att förtöja bryggan. Markstödet kan även gjutas av betong.

Behöver du yrkeskunnig hjälp? Ta kontakt!