Naantalin Vierasvenesatamaan lisää isojen veneiden paikkoja

Naantalin Vierasvenesatamaan lisää isojen veneiden paikkoja

Naantalin Vierasvenesatama Oy toteuttaa vielä tämän syksyn aikana merkittäviä uudistuksia Naantalin vanhan kaupungin venesatamassa. Ns. Killan-laituria lyhennetään noin 30 metrillä ja tilalle rakennetaan T-mallinen aallonmurtajalaituri.

A-Laiturit Oy ja Naantalin Vierasvenesatama Oy tiedottavat, julkaisuvapaa heti

 

Naantalin Vierasvenesatamaan lisää isojen veneiden paikkoja

Naantalin Vierasvenesatama Oy toteuttaa vielä tämän syksyn aikana merkittäviä uudistuksia Naantalin vanhan kaupungin venesatamassa. Ns. Killan-laituria lyhennetään noin 30 metrillä ja tilalle rakennetaan T-mallinen aallonmurtajalaituri. Lyhennyksestä jäävä laituri puolestaan siirretään satama-altaan toiselle reunalle ja samalla tähän laituriin asennetaan myös venepuomit.

-Uudistuksen tavoitteena on lisätä isojen veneiden kylkipaikkoja, joille on nyt kysyntää ja joita Naantalissa on tällä hetkellä liian vähän. Uudistuksen jälkeen pystymme tarjoamaan noin 40 m nykyistä enemmän kylkikiinnitystilaa, kertoo Miska Pekkola Naantalin Vierasvenesatama Oy:stä.

- Uudistuksen toinen tavoite on se, että uusi aallonmurtajalaituri suojaisi veneitä Killan-laiturissa länsituulelta. Näiden nyt tehtävien muutosten myötä myös venepaikkojen määrä kasvaa noin 20:llä, Pekkola jatkaa.

Naantalin Vierasvenesataman uudistukset toteuttaa raisiolainen A-Laiturit Oy. Jo aikaisemmin keväällä A-Laiturit Oy rakensi Naantalin satamaan noin 90 metrisen uuden laiturin.

-Meidän kannalta merkittävin työ tässä kohteessa on uuden aallonmurtajalaiturin rakentaminen. Kohde on melko haasteellinen, koska tuulen lisäksi teräviä aaltoja muodostavat myös ohi ajavat veneet. Aallonmurtaja tehdään erittäin raskaista MX-betoniponttonilaitureista. Ankkuripainojen määrä on yli 25 tuhatta kiloa, kertoo myyntijohtaja Raimo Koskinen A-Laiturit Oy:stä.

 

Lisätiedot:

Naantalin Vierasvenesatama Oy
Miska Pekkola, puh. 0400 477 806
www.naantalinvierasvenesatama.fi

A-Laiturit Oy
myyntijohtaja, Raimo Koskinen, puh. 045 670 3601
tiedottaja, Ville Vuorio, puh. 044 755 3315
www.a-laiturit.fi

4.9.2015 8.44