Meri-Teijon venesatama uudistui täysin

Meri-Teijon venesatama uudistui täysin

Meri-Teijon Mathildedalin täysin uusittu venesatama otetaan käyttöön virallisesti maanantaina 13. heinäkuuta. Nyt valmistuneen laajennuksen jälkeen Meri-Teijo on yksi Suomen suurimmista pienvenesatamista. Satama käsittää kaikkiaan noin 300 venepaikkaa, joista reilut 40 on vieraspaikkoja.

Meri-Teijon Mathildedalin täysin uusittu venesatama otetaan käyttöön virallisesti maanantaina 13. heinäkuuta. Nyt valmistuneen laajennuksen jälkeen Meri-Teijo on yksi Suomen suurimmista pienvenesatamista. Satama käsittää kaikkiaan noin 300 venepaikkaa, joista reilut 40 on vieraspaikkoja. Uusia laitureita satamaan on rakennettu yhteensä yli 700 metriä ja lähes kaikki venepaikat on varustettu nykyaikaisilla venepuomeilla. Sataman omistaja ja rakennuttaja on sveitsiläisen Rheintal Haus GmbH:n hallinnoima Propdev Oy. Sataman lisäksi Propdev Oy hallinnoi yli neljän hehtaarin maa-aluetta Mathildedalin kylästä, jonne on tulevina vuosina tarkoitus rakentaa loma-asuntoja. Meri-Teijon venesataman rakentamisesta on vastannut Meritaito Oy ja laitureiden toimittajana kohteessa on ollut A-Laiturit Oy.

- Sataman valmistuminen tarkoittaa meille alueen kehittämisen kannalta ensimmäisen etapin saavuttamista. Tulevaisuudessa tulemme parantamaan vielä sataman palveluita mm. uuden kahvilan, myymälän ja saunan myötä. Vuonna 2017 tarkoituksena on aloittaa 18 vapaa-ajanasunnon rakentaminen, kertoo toimitusjohtaja Elina Hörtner-Miettunen Propdev Oy:stä.

Mittava rakennusprojekti

Meri-Teijon sataman rakentaminen päästiin leudon talven ansiosta aloittamaan jo hyvissä ajoin keväällä. Alkuperäisessä aikataulussa pysyttiin, vaikka iso projekti tuo mukanaan aina myös yllätyksiä.

- Meri-Teijon sataman toteuttaminen on ollut meille hieno projekti. Yhteistyö eri osapuolien, kuten Mathildedalin kylän asukkaiden kanssa on sujunut hyvin. Yleensä projektit ovat huomattavasti lyhyempiä, muutaman kuukauden pituisia, nyt uutta satamaa tehtiin lähes puoli vuotta sen laajuudesta johtuen, kertoo liiketoimintajohtaja Unto Hjort Meritaito Oy:stä.

Myyntijohtaja Raimo Koskinen A-Laiturit Oy:stä kertoo, että Meri Teijon sataman laitureiden toimittaminen on ollut yrityksen kaikkien aikojen isoin projekti. Koskisen mukaan laitureita tähän kohteeseen alettiin valmistaa jo hyvissä ajoin vuoden 2014 puolella ja laituri-ponttoneita valettiin yrityksen tehtaalla Raisiossa koko talvi ja kevät.

- Olemme tehneet aikaisemminkin isoja laiturikokonaisuuksia, joten sikäli kohteen toteuttaminen oli meille helppoa. Poikkeuksellista tässä oli laitureiden suuri määrä, 700 metriä laitureita, noin 300 venepuomia sekä kaikki muut laiturivarusteet on ollut määrällisesti valtava ponnistus meille, mutta kaikesta selvittiin ennalta suunnitellun aikataulun puitteissa, Koskinen toteaa.

Meri-Teijon uusi venesatama luovutetaan Meritaito Oy:n ja A-Laiturit Oy:n toimesta Propdev Oy:lle maanantaina 13.7.2015

 
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Propdev Oy, toimitusjohtaja Elina Hörtner-Miettunen
puh. +41 79 621 5045, e-mail ehoertner@propdev.fi

Meritaito Oy, liiketoiminnanjohtaja Unto Hjort
puh. +358 207 030 327, s-posti unto.hjort@meritaito.fi

A-Laiturit Oy, myyntijohtaja Raimo Koskinen
puh. +358 45 670 3601, s-posti raimo.koskinen@a-laiturit.fi

A-Laiturit Oy, tiedottaja Ville Vuorio
puh, +358 44 755 3315, s-posti ville.vuorio@a-laiturit.fi

10.7.2015 11.12