Maailman suurin messulaituri Helsingin Vene 17 -messuilla

Maailman suurin messulaituri Helsingin Vene 17 -messuilla

Ammattilais- ja viranomaiskäyttöön suunniteltu A-Laiturit Pro 2040 on suurin koskaan sisämessuilla esillä ollut laituri. Kyseessä on 20 metriä pitkä ja yli 4 metriä leveä jättiläislaituri. Laiturin rungon muodostaa yli 40 tonnia painava betoniponttoni, jonka päällä on massiivinen puukansi. Kokonaisuuden paino on noin 45 tonnia. Laiturin poikkeuksellisesta koosta ja kantavuudesta kertoo jotain jo se, että laiturin kulmaan on esimerkiksi asennettu Hiab -nosturi.

 

Suomalainen laivanrakennus ja asiantuntemus ovat kansainvälisesti tunnettuja. A-Laiturit nosti nyt myös laitureiden rakentamisen samalle tasolle – vastatakseen merenkulun asettamiin haasteisiin. Vaativat olosuhteet ja kookkaat erikoisalukset vaativat rantautumisratkaisuja, joissa mitään ei voi jättää sattuman varaan. A-Laitureiden PRO-sarja tarjoaa suojaa ja toimivuutta kaikissa tilanteissa, kaikissa olosuhteissa.

-A-Laitureilla on yli 30 vuoden kokemus rantarakentamisesta. Insinöörimme ovat suunnitelleet ja testanneet A-Laiturit PRO-sarjan tuotteita jo kohta viisi vuotta. Tämä on nyt ensimmäinen lanseeraus uudella brändillä. Vaativaan ammattikäyttöön ja vaikeisiin meriolosuhteisiin suunnitelluille laitureille on omat markkinansa ja olemme saaneet jo ennakkomarkkinoinnin johdosta useita yhteydenottoja, kertoo A-Laiturit Oy:n toimitusjohtaja Matti Vähätalo.

Jättiläislaiturin ominaisuudet on suunniteltu kestämään kaikkein rajuimmissa ja vaikeimmissakin arktisissa olosuhteissa. Laiturin rakenteet ovat kauttaaltaan vahvimpia mahdollisia ja ankkurointijärjestelmä on suunniteltu kestämään poikkeuksellisetkin luonnonilmiöt. Messuilla esillä olevan A-Laiturit Pro 2040 hinta on messuvarustuksessa 139 000 euroa, sis. alv.

-Pro-sarjan laiturit ovat kaikki yksilöllisiä tuotteita. Ne tehdään alusta alkaen asiakkaan toivomusten mukaan. Käytännössä asiakas kertoo meille millaiseen käyttöön ja mihin paikkaan hän laiturin haluaa, meidän tehtävämme on toteuttaa asiakkaan toivomukset ja varmistaa laiturin rakenteiden kestävyys niin luonnon olosuhteiden kuin käytön osalta, Vähätalo toteaa.

LEHDISTÖTILAISUUS: A-laiturit PRO-sarjan esittely Helsingin Vene 17 Båt -messuilla perjantaina 10.2.2017 klo 13.15 osastolla 7F141.

Lisätiedot ja lehdistökuvat: Ville Vuorio, tiedottaja, A-Laiturit Oy, 044 755 33 15, ville.vuorio@a-laiturit.fi

9.2.2017 16.59